Kaikille alkaa varmaan olla tuttuja e-kirjat, mutta kerrataanpas vähän niiden hyötyjä ja muita pikkuvinkkejä.

Miksi e-kirja?

E-kirjat voivat olla hyödyllisiä esimerkiksi silloin, kun ei halua mukanaan kantaa montaa kirjaa. E-kirjoja sinulla on saatavillasi kokonainen kirjasto, viemällä vain lukulaitteen tilan laukustasi. E-kirjat ovat usein myös halvempia, sillä nythän sinun ei tarvitse maksaa painatuskustannuksia. E-kirja on myös ypäristöystävällinen valinta.

E-kirjojen lukulaitteet

E-kirjoille myydään erityisiä lukulaitteita, joiden hyvänä puolena on silmälle ystävällinen näyttö. Näytössä ei ole itsessään valoa, joten ulkoinen valo tarvitaan pimeässä, niin kuin normaalia kirjaakin lukiessa. Suosittu vaihtoehto on myös tabletilla lukeminen, niihin on ladattavissa erityisiä lukuohjelmia. Hyvänä puolena on tabletin näytössä oleva valo, joten muita valoja ei tarvita.

E-kirjat netistä

E-kirjoja saa ostettua netistä yksinkertaisesti suoraan tablettiin lataamalla, tai ensin lataamalla tietokoneelle josta ne voi siirtää lukulaitteeseen. E-kirjoja on saatavilla lukuisista eri nettikaupoista, ja suomenkielinen valikoima kasvaa kokoajan. Ilmaiseksikin voi monia kirjoja löytää, niin englanniksi kuin suomeksikin.