Blogien kirjoittaminen se vain yleistyy yleistymistään, ja monet jos eivät jo kirjoita omaansa, ainakin seuraavat muutamaa. Jos mieli tekisi oman perustamiseen, tai sinun pitää pitää sellaista vaikka työsi takia, kannattaa miettiä muutamaa asiaa ennen kuin ryhtyy toimeen.

Mistä sitten pitää blogia? Jos olet kiinnostunut jostain tietystä, tämä voi olla hyvä blogin aihe. Lukuiset ovat ne nuoret naiset, jatka ovat pitäneet menestyksekkäitä blogeja liittyen kauneudenhoitoon, muotiin tai vaikka painonhallintaan. Ruoka- ja sisustusaiheiset blogitkin ovat yleisiä, vauvablogit, matkustusaiheiset.. Melkeinpä mistä vaan voi pitää blogia. Jos jokin tietty aihealue tuntuu kuitenkin liian rajaavalta, tai kiinnostuksen kohteesi ei tunnu riittävän blogin aiheeksi, kirjoita rohkeasti ajatuksistasi ja elämästäsi. Mitä mietit tänään? Keksitkö jotain uutta? Millainen on arkesi? Blogi ei kuitenkaan ole sama kuin päiväkirja, joten sisällön tulisi viihdyttää ainakin joitain, tuoda uusia näkökulmia tai opettaa jotain.

Kannattaa miettiä hetki ennen asioiden laittamista nettiin. On hyvä pitää mielessä, että mitä kerran nettiin laittaa, on hyvin vaikea tai mahdotonta ottaa myöhemmin pois. Vaikka haluaisitkin laittaa vauvastasi kaikkein hauskimmat kuvat kaikkien nähtäville, muista että tuo taapero tulee jonain päivänä olemaan kouluikäinen, eikä siinä vaiheessa varsinaisesti arvosta itsestään levinneitä vauvakuvia. Ajatuksia ja mielipiteitä on hyvä tuoda esille rohkeasti, mutta kaikkea yksityiselämästään ei tarvitse kertoa. Suosituimpien blogien pitäjien elämää puidaan keskustelupalstoilla, eikä ainoastaan heidän vaan myös bloggareiden lähimmäisten, niiden joista blogissa ollaan puhuttu. Tämä ei välttämättä ole reilua, silla blogin pitäjän läheiset eivät ole tehneet mitään ansaitakseen tätä, mahdollisesti negatiivistakin huomiota. Blogia voi myös pitää yksityisenä ja vaikkapa tietylle ryhmälle rajoitettuna, mutta silti ei ole varmaa etteikö jutut sieltä muuallekin voisi levitä.

Päivitä myös blogiasi säännöllisesti, kirjoita kiinnostavasti ja omalla tyylilläsi sekä käytä hyvälaatuisia kuvia. Muista hyvät tavat äläkä solvaa muita, sitä varten on päiväkirjat!