Pokeri on yksi suosituimmista ja kiehtovimmista uhkapeleistä kautta aikojen. Opittavaa ja taktiikoita siinä riittää vielä perusasioidenkin jälkeen, mutta käydään nyt läpi muutamia perusjuttuja pelin ymmärtämiseksi.

Erilaisia pelimuotoja on useita, yhteistä kuitenkin kaikille pokeripeleille on panostuskierrokset. Useimmiten panostuksia asetetaan jo ennen kuin kortit on jaettu. Jakajan vuoro yleensä kiertää, ja vaikka kasinoilla onkin jakaja, hän aloittaa jakamisen vuoron perään eri kohdasta. Yleensä peleissä on useampi kuin yksi panostuskierros, ja kun kaikki vaadittavat kortit on jaettu, katsotaan kenellä on paras käsi eli viiden kortin yhdistelmä ja hän sitten voittaa koko potin. Jos kuitenkin jossain pelin vaiheessa pelaaja panostaa eikä kukaan muu halua panostaa kyseistä määrää, pelaaja voittaa koko potin. Tässä on siis tilaisuus bluffille!

Potit ovat pelaajien asettamia panoksia, ja yleensä pokeripeleissä käytetään panostustapaa, joka voi olla kiinteä (fixed limit), potin kokoon rajoitettu (pot limit) sekä rajoittumaton (no limit). Lisänä vielä split- ja spread-limit. Jokaisessa pelissä pelaajat panostavat kukin omalla vuorollaan, ja toimenpidevaihtoehtoina on sökötys (check), panostus (bet), luopuminen (fold), maksaminen (call) ja korotus (raise).

Sököttää pelaaja voi jos kukaan ei ole panostanut meneillään olevalla panostuskierroksella, silloin pelaaja ei panosta ja panostusvuoro siirtyy seuraavalle. Pelaaja ei luovu potista, vain mahdollisuudesta panostaa. Panostaa voi pelaaja kierroksella, kun kukaan ei ole panostanut. Silloin seuraava pelaaja sekä kaikki tämän jälkeen voivat korottaa, luopua kädestään tai maksaa. Luopumalla korteistaan pelaaja luopuu mahdollisuudestaan voittaa potti, eikä hän saa enää panostaa kyseisellä kierroksella. Jos joku on panostanut meneillään olevalla kierroksella, pelaaja voi maksaa, jolloin hän maksaa saman summan kuin vastapelaajansa panosti. Korottaessa maksetaan sama summa ja vielä lisää, joka aiheuttaa sen, että jos muut pelaajat haluavat pitää mahdollisuutensa pottiin, täytyy heidän maksaa korotettu summa myös.

Eri versioita pokerista sitten riittääkin, ja tarkemmat säännöt riippuvat pelistä.