Kaikkia uhkapelejä yhdistää muutama sääntö: voittaminen vaatii hyvää onnea ja pitkässä juoksussa talo jää aina voitolle. Jotta pelaaminen kuitenkin pysyy mielenkiintoisena, kannattaa opetella muutamia taktiikoita parantaa mahdollisuuksia voittoon.

Ihan ensimmäiseksi kannattaa miettiä, mitä pelaamisesta itselleen haluaa. Taktiikkana voi olla monien pienten summien voitto, tai kerralla yhden isomman. Isompi potti tuo ainakin enemmän jännitystä! On myös pelejä, joissa voittamisen mahdollisuus on erittäin pieni, eikä niissä voiteta taidolla. Tällaisia uhkapelejä ovat esimerkiksi ruletti, keno ja rahapeliautomaatit. Lotosta voi voittaa erittäin suuria summia, mutta voittamisen mahdollisuus on tähtitieteellisen pieni. Kuinka sitten pelata uhkapelejä voitokkaasti?

Harkitse craps-noppapelin pelaamista. Jotkut uskovat, että noppaa pystyy kontrolloimaan heittämällä se tietyllä tavalla, ja näin ollen saada halutun tuloksen.

Myös blackjackin pelaamisessa voi käyttää taktiikkaa, kun tietää mitkä on mahdollisuudet saada haluttu tulos, ja lyödä vetoa aina sen mukaan. Korttien laskeminenkin on mahdollista, ja hyviä tuloksia tuottavaa, mutta ei sallittua. On myös tärkeää tietää, milloin jakaa pari.

Pokeri on yksi kasinoiden klassisimmista ja monipuolisimmista peleistä. Voitossa ei tarvita ainoastaan tuuria, vaan myös pelitaitoa, -silmää ja hyvää bluffia. Pokeri vaatii myös luonnetta.

Vedonlyönti urheilussa on vaikeaa, jos asiat eivät ole omassa kontrollissasi. Todennäköisyydet on tehty houkuttelemaan pelaajat laittamaan rahaa huonoihin valintoihin. Esimerkiksi hevoskilpailuihin kannattaa perehtyä hyvin ennen pelaamista.

Toinen tärkeä asia uhkapelien pelaamisessa on, että tiedät pelin säännöt. Mitä sitten pelaatkin, opettele säännöt tarkasti maksimoidaksesi voittomahdollisuutesi. Kannattaa opetella todennäköisyydet ja vedonlyöntien suuruudet, jotta voit pelata strategisesti etkä vain randomisti. Sitten tärkeää onkin harjoittelu, peleissä kuten pokerissa ei harjoittelua voi saada liikaa

Tiedä milloin lopettaa. Kannattaa asettaa itselleen rajat, ja kun tietty rahamäärä on ylitetty/alitettu, poistua paikalta. Ilman rajoja suurikin voitettu summa voi kadota kuin tuhkana tuuleen. Tämä tosin voi olla se vaikein kohta pelaamisessa, muutaman voittoisan kierroksen jälkeen olo on voittamaton ja fiilikset ”Nyt se peli vasta alkaa!” vahvana. Älä anna hurmion kuitenkaan hämätä.

Ylläolevat ohjeet on tarkoitettu auttamaan voiton maksimoimista uhkapeleissä. Mikään ei kuitenkaan estä vain luottamasta tuuriin, jos siltä tuntuu. Kyllähän niitä suuria summia on tuurillakin voitettu, joskin se on paljon epätodennäköisempää.