Lukijoiden keskuudessa erilaiset lukuhaasteet ovat kovassa suosiossa. Niistä saakin vinkkejä kirjojen hankintaan ja useasti haasteen myötä tulee tartuttua johonkin sellaiseen kirjaan jota ei välttämättä muuten tulisikaan luettua. Tässä yksi hyvä esimerkki mielenkiintoisesta lukuhaasteesta. Tuossa haastessa tulee varmasti eteen paljon kirjoja joihin ei ole vielä aikaisemmin törmännyt. Erilaisia lukuhaasteita löytyy netistä pilvin pimein, joten ideat eivät ainakaan kesken lopu. haasteita suorittaessa myös useasti tulee luettua enemmän kirjoja joten senkin takia kannattaa erilaisiin haasteisiin tutustua.

Hauska idea on myös keksiä omia lukuhaasteita joita voi toteuttaa itse tai ne voi julkaista vaikkapa omassa blogissaan. Haasteet voivat olla millaisia tahansa ja luettavat kirjat millaisia tahansa. Haasteeseen voi myös valikoida kirjat etukäteen, tai antaa lukijan valita. Haasteisiin voi käyttää vaikkapa tällaisia: Kirja, jonka lukemista olet jo pitkään harkinnut, Kirja, jonka lukemisen olet aloittanut, mutta joka on jäänyt kesken, Kirja, jonka muistat lapsuudestasi tai vaikkapa Tulevaisuuteen sijoittuva kirja. Jos haluaa valita kirjoja etukäteen, kannattaa valita useasta eri genrestä.

Pieni pikainen haaste jossa kirjat on valittu valmiiksi, voisi olla vaikka tällainen:

Valitse alla olevista kirjoista vähintään kaksi lukuun.

1. Kaari Utrio: Pirkkalan Pyhät Pihjalat

2. Stephen King: Uinu, uinu lemmikkini

3. Piper Kerman: Orange Is The New Black

4. Jenny Nordberg: Kabulin tyttöjen salaisuus

5. Anna-Leena härkönen: Kaikki oikein

6. Jenni Pääskysaari: Tyttö, sinä olet…

7.  Erik Axl Sund: Lasiruumiit

books3

 

 

Kaipaatko toistntyylistä haastetta lukuhaasteen lisäksi? Katsopa netistä www.casino-online.fi, sieltä löytyy mukavasti pelihaastetta!