Kaikki sanovat että kesä on lukutoukkien parasta aikaa. Totta, sillä mikäpä sen ihanampaa kuin ottaa hyvä kirja ja suunnata aurinkoon. Kesällä voi lukea oikeastaan ihan missä vain! Auringon palvojalla menee hujahtaessa pari tuntinen hyvään kirjaan keskittyen. Muistaa vain lisätä aurinkovoidetta silloin tällöin!

Terassit oikein huutavat nimeäsi ja kutsuvat sinut viinilasillisen ääreen lukemaan. Lukeakin voi ihan mitä vain, mihin vain oma keskittyminen riittää kovassa hälinässä. Ihaninta olisi tietysti löytää rauhallinen paikka, kannattaa suunnata jonnekkin vähän syrjemmälle keskustan kuhinasta ja etsiä pieni terassi jossa ei ole kuin muutamia paikkoja. Vinkkejä kesälukemiseen, mielenkiintoisia uutuuksia.

Oma parveke tai terassi on tietenkin kaikkein parhain, mutta älä missään nimessä jää ainakaan sisälle lukemaan! Talvella on aikaa kääriytyä vilttiin mutta suomen kesästä kannattaa nauttia pihalla aina kuin vaan mahdollista.

Kirjasto on myös yksi suosikkipaikkoja kesällä, talvisin siellä on melkein aina hulinaa, mutta kesällä sekin rauhoittuu. Kesäisin siellä on kyllä yllättävän vähän valikoimaa kirjoista, ja tuntuukin että aina kaikki hyvät kirjat on jossain muualla menossa. Tämä taas mahdollistaa sellaisten kirjojen lukemisen, joita ei välttämättä muuten lukisi.

kesä