Näin joulua odotellessa tulee mieleen kirjalahjat – nehän sopivat ihan loistavasti joululahjaksi, sillä jouluna on aivan ihana rentoilla, makailla sohvalla ja nauttia hyvän kirjan tuomasta nautinnollisesta olosta.

Ensimmäisenä haluaisin esitellä kaikille dekkareita, koska pidän itse tästä genrestä kaikkein eniten. Olen viime aikoin lukenut kaikki Vera Valan Arianna-kirjat, ja pidän niistä todella paljon. Ne ovat ilmestymisjärjestyksessä: Kuolema sypressin varjossa, Kosto ikuisessa kaupungissa ja Villa Sibyllan kirous. Kirjat ovat saatavilla netissä ja toivottavasti myös kirjakauppojen hyllyllä! Suosittelen kaikille dekkareiden ystäville näitä kirjoja, jotka vievät lukijan unohtumattomalle tunnelmamatkalla lämpöiseen Italian kesään. Kirjoissa voi todellakin aistia Italian kaikessa vivahteikkuudessaan. Niihin on myös saatu mukaan ihanasti romantiikkaa, sillä päähenkilö on kaunis ja älykäs yksityisetsivä, joka suree puolisonsa kuolemaa, mutta on jo kohdannut uuden rakkauden. Jännittävät juonenkäänteet, oivaltavat dialogit ja läpi koko kirjasarjan kehittyvä tarinallinen jännite tempaavat lukijan mukaansa täysin. Odotan jo innolla kirjasarjan neljättä kirjaa – ehkäpä pääsen lukemaan sitä ensi kesänä.

Mutta sitä ennne siis: joululahjasuositukseni numero 1 ovat Vera Valan dekkarit, joissa Arianna seikkailee tunnelmallisessa Italiassa. Kirjat sopivat niin naisille kuin miehillekin – kunhan olet varautunut jännityksen lisäksi myös romantiikkaan!

Hyvää joulun odotusta kaikille – suosittelen muuten, että lukaiset lahjakirjat nopeasti läpi ennen pukin kontiin heittämistä:)